Wat is Profoto?

Profoto Holten is een ambitieuze vereniging van enthousiaste vrijetijdsfotografen. Doorgaans één keer per maand is er een clubavond op donderdag vanaf 20.00 uur in het Kulturhus Holten (zaal 3, 2e verdieping), Smidsbelt 6 in Holten.

Profoto heeft de beschikking over een clublokaal c.q. studioruimte, een flitsinstallatie en digitale presentatietechnieken. Je bent altijd welkom om één van de clubavonden vrijblijvend te bezoeken. Dan kun je kennismaken met deze groep amateurfotografen. Natuur- en landschapsfotografie, macro-, portret-, modelfotografie, creatieve-, reisfotografie, straatfotografie, bloemenfotografie, dieren, architectuur, urbex, smartphonefotografie en thematisch werk: kortom, een veelzijdig aanbod is bij Profoto te vinden!

Veelzijdig
Zowel liefhebbers van spiegelreflexcamera’s, maar ook fotografen met smartphones zijn onder de leden te vinden. Profoto is een veelzijdige vereniging! De invulling van de clubavonden varieert: van workshops (digitale fotografie en fotobewerking), lezingen, uitwisseling met andere fotoclubs tot foto-excursies.
Ook bekijken we op sommige avonden foto’s die door leden zijn gemaakt. Door deze met elkaar te bespreken, leren we van elkaar, van elkaars fotowerk en van achtergrondinformatie.
De clubavonden zijn praktijkgericht. Leden kunnen ook meedoen aan fototentoonstellingen, club-, regionale- en nationale fotowedstrijden. Op dit moment (najaar 2021) heeft Profoto ongeveer 18 leden. Profoto kent twee ereleden: Hans Wissink en Gerrit te Winkel. Beiden zijn jarenlang actief geweest voor Profoto in diverse bestuursfuncties. De vereniging is gevestigd te Holten en is aangesloten bij de Fotobond, afdeling Twente.

Clubavonden
De clubavonden zijn doorgaans op donderdag om de 14 dagen in Kulturhus Holten, Smidsbelt 6 te Holten (Ov), zaal 3, aanvang 20.00 uur. De zomerstop is doorgaans in de maanden juni t/m augustus.
Je bent altijd welkom om één van de clubavonden te bezoeken. De agenda van onze activiteiten vind je hier. Laat even weten als je komt: dat kan bij de secretaris, Alied Kreijkes-Vande Belt,
per e-mail secretarisprofoto@gmail.com

Informatie
Informatie over Profoto kan worden ingewonnen bij de secretaris, Alied Kreijkes-Vande Belt,
per e-mail secretarisprofoto@gmail.com

Bijgewerkt: 3 december 2021

Impressie van een clubbijeenkomst.